Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

torsdag den 10. maj 2012

Else Schjellerup: Vibe og Lucca

Jeg er ret vild med Else Schjellerups modeller, men da jeg ikke kan holde ud at strikke i hårdt garn, får jeg ikke lavet så mange af dem. Jeg kan ikke rigtigt arbejde i originalgarnet Dunlin, selv om jeg synes det er lækkert og giver et flot færdigt resultat. Så jeg holder mig som regel væk fra det.

Under ophørsudsalget i garnbutikken i Næstved stødte jeg på en mulig løsning. Der var 30% på alt garn, så jeg købte en masse af Isagers Alpaca 1, som det så slog mig kunne strikkes sammen med en hørgarn, hvilket vil være udholdeligt at strikke med og give et ret flot udtryk i en sommer-model.

Så fik jeg Vibe på pindene:


Jeg er glad for at lave den, selv om den også er lidt hård for overarmene, og jeg glæder mig rigtig meget til at få den på her i sommer.

Og så kom jeg derud, at jeg alligevel ikke kunne stå for at forsøge mig med originalgarnet. Lucca er også sat i gang, jeg er vild med modellen og med den farve, jeg har valgt, men den vil blive langsom at strikke, jeg holder ikke meget mere end en time ad gangen.

Men jeg glæder mig også til den:


Så nu er to sommerplaner (til) blevet til UFO-er.

25 kommentarer:

 1. Jeg håber da, du får strikket modellerne færdige til brug, når det forhåbentlig bliver sommer, for smukke - det er de

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er smukke, og de skal nok blive færdige.

   Slet
 2. Den er også rigtig flot. Sommetider må man jo lide for skønheden er der nogle der siger

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, og så lider jeg lidt med anstand.

   Slet
 3. Fine modeller! Håber du får dem færdige og de bliver til glæde hele sommeren ;-)

  SvarSlet
 4. Altså Kirsten, tænk at jeg gik glip af lanceringen af Granite - hold da fast, hvor er den flot - lækkert, lækkert stykke strik (for ikke at nævne Sommer i Tokyo, som jeg også bare bliver mere og mere overbevist om, at jeg må strikke engang).

  Det er synd, du har det så hårdt med Dunlin, for det er så lækre produkter, der kommer ud af det. Din Lucca skal jo nok blive færdig med tiden, selvom den kun får en time ad gangen, men det er nu irriterende, når man ikke helt selv kan bestemme tempoet :-) Jeg hepper her fra sidelinien og må også se, at få bestilt Kim Hargreaves nyeste :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du må se at få bestilt KHs Indigo - jeg havde helt sikkert dig i tankerne, da jeg satte billedet af kjole/blusen på bloggen. Den vil du være SÅ flot i.

   Slet
 5. hej
  sikke en smuk farvedit lilla garn har.. ville ønske at eg var vild med at gå med lilla for syntes det er så flot en farve, men trøjerne har det med at blive liggende når de er i lilla... og det ville jo være lidt trist at skrikke en fin trøe og så er den bare til pynt. HIhi

  kan godt følge dig i det at strikke i hård garn, det er heller ikke en af mine hits.

  glæder mig til at se hvordan de to modeler du har på pine ender med at være..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hos mig er det lige omvendt - jeg går rigtig meget i lilla, men lige nu er jeg mere inde i en blå bølge. Det svinger lidt.

   Slet
 6. To meget lækre Else Schjellerup modeller du er startet på! Og så skønne farver du har valgt; lilla er jo en af mine favoritter og lyseblå er en af de forholdvis få blå nuancer jeg er vild med.

  Både Vibe og Lucca har stået på min to-do-liste siden jeg så dem første gang; Vibe er sat igang, men Lucca må vente. Og Vibe har nok også lange udsigter......men den skal være færdig før sommeren er det!

  I det hele taget er er jeg vild med størstedelen af Else Schjellerups design, men da Dunlin heller ikke hører til mine favoritter holder jeg mig lidt tilbage for at "shoppe amok" i opskrifter og garn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis de skal være færdige, før sommeren er det, så er det jo lige før du har travlt med de to modeller.:-)Nej, måtte den være længe, længe den sommer.

   Slet
 7. Jeg kan godt følge dig i både modeller og garn. Jeg har strikket begge modeller i Dunlin og det er altså ikke mit ynglingsgarn at arbejde med.......men som Lea skriver så er Elses modeller jo skønne.

  Kg Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hendes modeller er skønne - og har man først opskriften, så kan mange af dem altså fint strikkes i tynd uld, f.eks. fra Holst garn, som jeg bruger meget.

   Slet
 8. Jeg får vist kun læst hvert andet indlæg fra dig, og det er en fejl. Granite har jeg heller ikke set, og hvor er den blevet fin. Ligeledes præsentation af Kim Hargreaves' nye katalog. Og så har du gang i to modeller af Else Schellerup, du er da virkelig aktiv. Jeg er selv meget begejstret for at strikke forskellige kvaliteter sammen og få et nyt udtryk. Glæder mig til at høre din mening om sammensætningen hørgarn/alpaka 1.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver så mange muligheder, det at kombinere garner, man kan jo lave næsten hvilken strikkefasthed man vil. Jeg skal nok vende tilbage med en anmeldelse af hør/alpaca.

   Slet
 9. De modeller er jeg spændt på at følge.
  Kender ikke designeren, hvllket forekommer mig at være en fejl ..
  spændende.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en fejl. Prøv at google både else schjellerup og design club.

   Slet
 10. Jeg har også lucca liggende, men jeg blev lidt presset af damen i butikken, for hun havde et surt opstød over alle dem der kom og mærkede på hendes garn, og så bare gik hjem og bestilte på nettet. Så lige inden lukketid skyndte jeg mig at købe det lækre dunlin i brændt orange, og hastede igennem opskrifterne, og valgte næsten i blinde, Lucca. Måske bliver jeg alligevel inspireret når jeg ser din færdig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da synd, at du blev presset ud i Lucca. Men det brændte orange dunlin, den må du ikke lade ligge for længe. Den må være så smuk, så smuk - og du kan jo meget fint gå i den farve. Skal vi ikke strikke om kap på vores lucca'er?

   Slet
  2. åh, det var jo en udfordring!
   Tænker lige om det skal være den jeg går i gang med næst.
   Og tak for komplimenten. Jeg elsker også brændt orange..

   Slet
 11. Det er en smuk farve du strikker Lucca i, er spændt på at høre om garnet og hvordan det er at strikke i.
  Else Schjellerup laver nogle super flotte design, jeg har dog valgt at strikke i Geilsk bomuld/uld.
  Glæder mig til at se dem begge to :-)
  God weekend

  SvarSlet
 12. Else Schjellerups modeller er meget fine, jeg er også vild med dem, men ligesom du ikke med at strikke i dunlin garnet. Må også nøjes med at strikke en time om dagen af andre årsager, men hellere lidt end ingenting.
  Jeg tror det bliver 2 meget lækre modeller du får lavet. Lucca i den skønne lilla farve, kan da kun blive superflot. Jeg håber stadig på, at Else Schjellerup indfører et uldgarn til sine modeller, så man ikke er tvunget til at strikke i Dunlin garnet, hvis man vil strikke hendes ting.

  SvarSlet
 13. Sikke da nogle dejlige modeller du er igang med!
  Godt at du fandt en løsning med garnet :-)

  SvarSlet
 14. Jeg tror da den der lucca kunne blive et hit hos mig :0)

  SvarSlet