Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

fredag den 18. maj 2012

Marianne Isager: Sommer i Tokyo

Nu er jeg færdig med Sommer i Tokyo. Den har været sjov at strikke, men henimod slutningen også lidt mere langvarig at arbejde på, end jeg havde troet. Mit mønster ser sådan ud:


Min version afviger lidt fra originalmodellen i farverne, idet jeg har skiftet den lys grålilla farve på øverste del ud med en mørk blå, Navy Heather, som jeg er helt vild med for tiden. Den er strikket i supersoft uldgarn fra Holst.

Jeg har også lavet andre ændringer i forhold til opskriften. For det første har jeg strikket på p 3½ i stedet for 3, det er jeg nødt til for at ramme strikkefastheden. For det andet er min øverste del af blusen lidt anderledes end originalen.


Opskriften siger, at der skal strikkes 10 cm på det øverste stykke, hvor der er lavet raglanindtagninger. Herefter skal halsudskæringen formes ved hjælpe af vendepinde i begge sider, sådan at der nu strikkes frem og tilbage på rundpinden.

Det gjorde jeg - og så prøvede jeg heldigvis blusen, der viste sig alt, alt for vid i halsen, selv om jeg havde taget det ind, opskriften sagde jeg skulle. Det blev om igen, og det blå stykke med raglanindtagninger blev strikket 4-5 cm længere og tilsvarende smallere, før jeg begyndte på halsudskæringen. Efter halsudskæringen var formet tog jeg derudover en hel del ind, inden jeg strikkede ribkanten i halsen. Det fungere nogenlunde nu, men den kunne godt have været lidt mindre i halsen.

Her er den fotograferet i solskin:


Og her kommer et billede, der også lader et æbletræ og noget af køkkenhaven samt en hel del af miljøet omkring vores gadekær komme til syne.

Det har været et dejligt stykke arbejde at lave, og jeg tror jeg bliver glad for denne bluse, som er det første med mange farver, jeg nogensinde har haft på, tror jeg.

22 kommentarer:

 1. Det klæder dig godt med farverne, Kirsten - så det kan du sagtens gøre en anden gang! Smukke farver som er flotte til denimnederdelen.
  Jeg kan godt følge dig med det med halsen, men jeg synes nu, den er meget fin.
  Smukke omgivelser, du bor i.

  SvarSlet
 2. Det er da en rigtig flot bluse. Og farverne er rigtig fine til nederdelen og dit lyse hår :-)

  SvarSlet
 3. Meget, meget flot! Tror ikke jeg havde tålmodighed til sådan et projekt...

  Blusen klæder dig rigtig godt!

  SvarSlet
 4. Det klæder dig med de farver Kirsten.
  Skønne omgivelser og dejligt at solen endelig lader sine stråler komme ned til os...

  SvarSlet
 5. Det er nogle superskønne farver du har sat sammen. Den ser rigtig flot ud i alt det grønne i haven.

  SvarSlet
 6. Flot bluse, men jeg kan godt se at den er lidt vid i halsen, det er godt at du har nogle gode brede sygeplejerske skuldre.
  Din have ser også underskøn ud.

  SvarSlet
 7. Hvor er den blevet flot. Den må godt nok have været stor i halsen, når du har taget ekstra ind.

  SvarSlet
 8. Hvor er den altså bare blevet flot, og den klæder dig rigtig godt :-)

  SvarSlet
 9. Super flot og farverne passer da perfekt til dig :)
  Jeg håber du bliver glad for den - efter alt det arbejde du har haft.

  SvarSlet
 10. I er super sammen ;)
  Den er blevet meget fin, din sommer.

  Yt

  SvarSlet
 11. Den er fantastisk :-) Den er super til nederdelen og dine blå strømper , smart sæt :-) Og sikke dejlige solskins billeder ... God weekend

  SvarSlet
 12. Hvor er den god og klædelig!!! Farverne er fantastiske til dig, Kirsten! Det er en smuk, smuk model hende fru Isager har designet - og din udgave er ikke mindre smuk!

  Hold op, du har strikket fint og jævnt i mønster; det ser supergodt ud - jeg prøver at strikke lige så pænt, men det lykkes bare ikke!

  Nu er jeg spændt på halsen på min Sommer i Tokyo (men det varer da lige lidt tid før jeg er så langt); måske ender jeg med at gøre som dig?! Det er en af de helt fantastiske fordele ved at blogge; man kan lære meget af andres erfaringer!

  Dejlig have I har - og så er jeg nu også ret vild med stråtaget!!!

  SvarSlet
 13. Meget flot bluse du har begået. Den blå du har valgt i bærestykket er rigtig smuk. Det er som om den har flere nuancer "indbygget" og den klæder dit lyse hår. Tillykke med den :-)

  SvarSlet
 14. Hold da op, hvor er den flot. Den klæder dig virkelig godt

  SvarSlet
 15. hej
  den er da super flot til dig, men kan da godt forstå at du syntes halsen var for stor om den var støre end den er nu... men den er rigtig flot og den sidder perfekt på dig...

  SvarSlet
 16. Den er da bare helt suveræn !
  fantastisk smuk og flotte farver.
  tillykke med den - den klæder dig rigtig flot.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 17. Den er altså bare blevet rigtig flot Kirsten, klæder dig fantastisk.
  Den bliver vist rar at have hvis sommeren ikke bliver varmere.

  SvarSlet
 18. Den er helt fantastisk flot! Jeg bøjer mig i støvet og ville ønske, at jeg kunne finde lysten til at strikke flerfarvestrik!

  SvarSlet
 19. Den er forrygende, sikke nogle dejlige farver og så klæder den dig bare så godt. Sikke en dejlig have du har.

  SvarSlet
 20. Den er hamrende flot! Og så klæder den dig fantastisk godt.

  SvarSlet
 21. WOW, hvor er den bare blevet flot!
  Den klæder dig ualmindelig godt.
  Den må vist også på min to-do liste :-)

  SvarSlet
 22. Det er en superflot bluse og dne er flot til dig - men jeg forstår godt det med halsen, når det er en uldtrøje ville jeg også gerne have halsudskæringen højere op. Det var godt du ændrede for hvis den havde været mere åben....

  SvarSlet