Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

torsdag den 4. august 2011

Af pindene igen... nr. 3

Findes der mon en bedre måde at tilbringe sin første feriedag, end den at færdiggøre sit 3. strikkeprojekt og lave et nyt blog-indlæg?

Jeg gik fra arbejde i går aftes kl. 23.30 med hele livet fuldt af ferie, som vil vare ved til og med den 28. august. Det meste af tiden skal tilbringes hjemme i hus og have, lidt tid skal tilbringes på Feddet, hvor vi skal bade, og en lille uge skal bruges hos min søster og svoger i Blokhus. I den forbindelse kan Birthe Sahl og Marianne Isagers butik i Tversted vente besøg af mig, ligesom vi også altid er en tur i Havtornens Rige, det skønne Lønstrup.

Men det meste af tiden skal der leges med garn.

Det tredie projekt, der kom af pindene er denne her:


Det er Bluse i Hulmønster fra Helga Isagers Strikketøj, der kom i 2009.

Helgas model er kropsnær, og det dur jo ikke til mig, men heldigvis elsker jeg oversize sweaters (også når jeg ikke er for tyk), som man kan putte sig i, så jeg har strikket en videre model:


som jeg tror, jeg vil komme til at holde af.

Udover størrelsesændringen har jeg lavet et opslag på ærmerne, der blev lidt for lange og for løse, og jeg har sat to hæklede kanter fastmasker i halsen, som jeg også har syet lidt til. Jeg synes den hæklede kant klæder mønsteret godt:


Jeg synes dette hulmønster, som også pryder forsiden af Helgas bog, er rigtig lækkert. Kim Hargreaves har iøvrigt også brugt det, nemlig i to sommermodeller i bogen Nectar fra 2008.

Til Helgas model her hører et par benvarmere, som nu har lusket sig op på mine strikkepinde, idet jeg har sat blusens garn, som er tynn alpakka fra Du Store Alpakka i Norge, sammen med Isagers Alpacca 1 og Viscolin, som jeg havde liggende i restebunken.

Jeg vil gerne have benvarmerne, selv om jeg er kommet lidt i tvivl om, hvorvidt de passer til blusen, når det kommer til stykket. Så nu må de lige strikkes, selv om det egentlig er snyd.

4 kommentarer:

 1. Flot tunika i en skøn farve:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er den skøn, Kirsten og den passer bare så godt til dig - skønt, afslappet look til ferien :-)
  Sikke skønne ferieplaner, du har - det lyder helt paradisisk :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder til at blive en rigtig skøn ferie for en passioneret strikker.

  En flot tunika i en vidunderlig farve.

  kh Jane

  SvarSlet
 4. Flot oversize og rigtig god ferie :)

  SvarSlet