Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

torsdag den 11. august 2011

Ged i planerne

Det er torsdag i dag, og jeg har selvfølgelig ikke tilbragt dagene fra søndag og til nu uden håndarbejde i hænderne. Der sker i øjeblikket en del med denne her:


som jeg imidlertid har ændret radikalt.

Min version er nemlig ikke lilla mere. Jeg har strikket for meget i bomuldsgarn i sommer - altså før blog-tid - og mine arme blev byldeømme. Jeg kan simpelthen ikke holde til hårdt garn i store mængder. Så det lækre lilla Rowan garn her (jeg tror det var hør og silke) solgte jeg til Anne i min strikkeklub. Og så startede jeg på en version af denne jakke i sort og grå fra mit eget garnlager.

Jeg tror den bliver god, MEN så kom Kim Hargreaves nye strikkebog Shadows med vintermodellerne:


Jeg kan så godt lide den enkelthed, der præger mange af Kim H's modeller og jeg elsker at strikke med Kid Classic fra Rowan, så mit forsæt om ikke at købe mere garn og/eller starte nye projekter før på Fanø er røget sig en tur.

Jeg har bestilt garn til en lige-op-og-ned-sweater i Kid Classic, som jeg regner med at modtage en af dagene, og jeg glæder mig til at sætte den i gang - alle gode fortsætter til trods.

Og så havde jeg besøg af en kær kusine, som jeg har kendt siden jeg var nul år. Hun faldt for en anden af Kim H's modeller, så den må jeg også lige lave, men det bliver ikke nødvendigvis før Fanø, omend garnet er bestilt, og også snart vil ankomme her til hus, regn og strikkepinde.

Endelig har mit strikkeprojekt fået konkurrence fra helt uventet side. Jeg kan nemlig også godt lide at brodere, men der er ikke ret mange broderier (jeg er kun trænet i korssting), jeg gider lave til mig selv. Men for et par år siden fandt jeg dette her i Sommerfuglen i København:


Det skal blive til stolesæder til to kurvestole, som vi har i køkkenet. Tilfældigvis fandt jeg det frem i sidste uge. Eller det var ikke helt tilfældigt, det var faktisk også et udslag af, at jeg har ondt især i venstre overarm. Så jeg syntes lige, jeg måtte sy lidt. Og nu er jeg blevet helt hook på det.

Det plejer at være strikketøjet, der udkonkurrerer broderiet (som også foregår i lækkert uldgarn), men i disse dage broderer jeg med stor lyst på bekostning af strikketøjet. Timer der tilbringes med broderi og gode udsendelser på radioens P1 er heller ikke så tossede!

Tiden går således godt, men der kunne være lidt mere feriestemning, hvis håndarbejdet kunne udføres på terassen - der er sågar også for koldt til at sidde i drivhuset. Men "oven over alting ...." var der en, der sang en gang. Gud ved om det passer?

3 kommentarer:

 1. Spændende projekter du arbejder på.
  Glæder mig til at følge med på bloggen i fremtiden.
  Majbritt

  SvarSlet
 2. Jamen Kirsten, jeg er jo kommet helt bagefter :-) Først må jeg lige sige: Sikke lækre benvarmere, hvor er de smarte - og så varmer de lige præcis de rigtige steder :-)

  Enig i dine Kim Hargreaves betragtninger - enkelt, men også altid med velgennemtænkte detaljer - må jeg lige spørge dig, køber du garnet direkte hos Kim Hargreaves eller hvad?

  Fortsat god badeferie :-)

  SvarSlet
 3. Hej Lene, ja, bedre sent end aldrig.
  Jeg regner med at få garnet til KHs modeller en af de nærmeste dage. Jeg har købt Rowans garn på www.englishyarns.uk, siden jeg flyttede til Præstø, hvor der er lidt langt til danske forhandlere af Rowans produkter. Alt afhængig af kursen, betaler det sig at handle garnet i England. I dag er kursen omkring 8,- kr. for et pund. Det vil sige, at Kid Classic koster 66,50 i fx Sommerfuglen i kbh., men kan fås for omkring 48 kr. plus forsendelse i England. Så kan man til gengæld ikke se farvenuancer eller mærke på garnet, hvilket jeg synes er et stort savn, men jeg har rowan farvekort, så det går endda.

  SvarSlet