Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

søndag den 5. februar 2012

Helga Isager: Olive

Meget bliver sat i gang og næsten lige så meget bliver færdigt her på matriklen. Nu er turen kommet til Olive, som er fra Amimono's 2008 kollektion:
Jeg er blevet ret begejstret for dette design, hvor det første der bliver lavet er halskanten, der lægger op til leg med farver, hvorefter alle blusens masker samles op kanten rundt og der strikkes derudaf med over 400 m på pinden indtil ærmegabet.Blusens kanter er strikket på p 3, mens krop og ærmer er strikket på p 4. Min Olive er strikket på den to-trådede uld fra Holst garn i farve Crocus, og jeg ville aldrig selv have valgt at bruge p 4 til det garn, men det virker faktisk meget godt synes jeg.

Hele min Olive ser sådan ud:Ærmekanter og den nederste kant er omtrent halvt så stor som halskanten:Efter opskriften skal ærmerne være 48 cm lange, før der strikkes kant. Og så skal ærmerne smøjes op når blusen er i brug. Det gider jeg ikke have med at gøre, så mine ærmer er strikket i 3/4 længde og den længde har jeg det rigtig rart med.

Jeg har længe, længe tænkt på at strikke Olive, men har først fået det gjort nu. Det har været en glædelig overraskelse af få den færdig. Jeg synes det er en rigtig klædelig model, der er dejlig at have på, og så er det virkelig en bluse fremfor en trøje.

Det bliver ikke min sidste version af Olive og mindst to af kvinderne i min strikkeklub er parat til at gå i gang med at lave den - fra vores fælles garnlager der i høj grad gør det muligt at lege med kanternes farver.

43 kommentarer:

 1. Hvor er det en flot Olive du har strikket og du har helt ret i, at man bliver begejstret for den. Det er nemlig en bluse og ikke en trøje. Strikningen på pinde 4 giver et let og lækkert materiale og pasformen med flere masker på forstykket end på bagstykket er gennemtænkt til kvinder og sidder perfekt.
  Helga Isager er efter min mening den ukronede dronning i Danmark inden for design. Hendes modeller er så unikke og velsiddende og bliver lavet igen og igen.
  Jeg skal også lave Olive igen senere i flere versioner, jeg elsker den bluse.
  Jeg er vild med din version af Olive, med de kortere ærmer og de farver du har valgt til kanterne, og så klæder den dig godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Uldbegavet.
   TAK fordi du tilføjer, hvad jeg havde glemt, nemlig det geniale træk med de allerfleste masker foran, så der bliver plads til bryster. Det havde jeg jo besluttet mig til at fremhæve, og så glemte jeg det. Men det huskede du så.
   Jeg er helt enig i, at Helgas modeller har noget, næsten ingen andre har. Når jeg skriver næsten er det fordi jeg synes Kim Hargreaves har lidt af det samme både mht pasform og det at lade sig inspirere af aktuel mode.

   Slet
 2. hvor er den smuk ...måske jeg lige fik en idé ...til noget med kanter :O)
  knus♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for komplimenten - skønt hvis du har fået en kantide.

   Slet
 3. Tak for din medfølelse, Kirsten, der er hårdt brug for den. Jeg er fuldstændig lagt til tælling - feber og ømhed alle vegne, men så nyder jeg alligevel at kunne sidde her og blogge løs - ligesom i de gode gamle dage ;-)
  Hvor er det nogle skønne billeder af dig og Olive, Kirsten, I klæder dælme hinanden - smukke, smukke farver også :-) Jeg har aldrig strikket den, men ofte overvejet det - hvem ved, måske laver jeg et eksemplar 5 år efter alle andre ;-)

  Pind 4 lyder godt nok voldsomt til den tynde uld, men resultatet er jo nu engang fremragende - den må føles let som en fjer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, den er let som en fjer at have, det er virkelig behageligt. Dette her design kan bruges til sommer eller inspirere til sommertøj.

   Slet
 4. Meget flot trøje, og halsen ligner et helt smykke. Den klæder dig rigtig godt. Hilsen Annette

  SvarSlet
 5. Wow hvor er den flot!! Den klær dit flotte grå hår rigtig rigtig godt! Jeg glæder mig til at se Raven, jeg er også meget begejstret for netop den model! Den blå farve ligner et rigtig godt valg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla. Jeg tror også meget på den mørk blå til Raven, men desværre varer det lidt inden jeg har givet mig selv en indre tilladelse til at prioritere den.

   Slet
 6. I klæder hinanden godt ;)
  Dejlig bluse i skønne farver du har strikket.

  Yt

  SvarSlet
 7. Jeg er helt solgt. Den skønneste trøje er det, og så er farvevalget genialt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har jo vist nok begge to en svaghed for Helga Isager.

   Slet
 8. Den er blevet rigtig flot.
  Jeg har den også liggende......et sted.....må vist hellere finde den frem.
  Nøj, hvor er du flot klippet i nakken!
  Dygtig, dygtig frisør, må jeg sige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, min frisør klipper en god page. Jeg værdsætter hende og forsøger at passe godt på hende.

   Slet
 9. sikke en sød bluse du har lavet :-) og kanterne er bare så flotte og gør blusen til noget helt særligt.
  flot arbejde....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marion. Ja, den kantide har Helga I jo brugt mange gange, og det er helt fedt at sætte effekterne yderligt i et stykke arbejde, synes jeg.

   Slet
 10. Det er virkelig en fin bluse - jeg er helt færdig over det flotte farvespil der er i supersoft garnet, det giver så meget liv til det strikkede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det er noget lækkert garn med gode farver.

   Slet
 11. Ej den havde jeg da helt glemt, hvad str har du strikket den i ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har strikket den store - Helgas størrelser er jo også ret små i det.

   Slet
 12. Rigtig flot bluse - og hvor er det en god ide med et fælles garnlager, der giver mulighed for mange farver, man kan deles om :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt med garnet, og forhåbentlig bliver det til en fryd for os allesammen i strikkeklubben. Det er jo allerlettest for mig, der har det stående i reolen.

   Slet
 13. Den er da bare SÅ flot til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg er også glad for den.

   Slet
 14. Svar
  1. Tak - det er dejligt, når der er noget der lykkes.

   Slet
 15. hej
  super flot bluse og den klæder dig rigtig godt... kan godt forsåt du er glad for den..fede varver du har valgt.

  SvarSlet
 16. Hvor er den flot og en super flot farve til dig. Jeg overvejer om jeg ikke også skal have en med tiden.

  SvarSlet
 17. Det er flotte ting, både Olive som du lige har afsluttet og den nye du har på pindene. Jeg er begejstret for Helgas designs og skal på kursus med hende i uge 40 på Skals.

  SvarSlet
 18. Den er blevet skøn - din Olive!

  SvarSlet
 19. Hvor er den flot,og klær dig så godt.

  SvarSlet
 20. Super flot og fantastisk pasform. Jeg har også opskriften, så måske en dag ;O)

  SvarSlet
 21. Den er superfin - rigtig dejlig farve!
  Jeg har stadigt til gode at srikke den - men den står på min alenlange liste af Amimono modeller, jeg bare må strikke.....

  SvarSlet
 22. Ih, jeg har jo slet ikke fået skrevet en kommentar til din smukke, smukke Olive. Den er superskøn, Kirsten, flotte farver du har valgt og hvor sidder den bare pænt!

  Endnu en af de modeller jeg også gerne vil strikke en dag :-) Listen er uendelig.......

  SvarSlet
 23. Hvor er den altså bare flot!
  Super flot farve og fin pasform.

  SvarSlet
 24. Hvor er den bare flot! Det ligner sådan en man altid kan tage på og så føle sig velklædt! :-)

  SvarSlet
 25. Den er rigtig flot til dig. Du skulle vel ikke have vejet eller kan huske hvor meget Holst garn der gik til. Jeg har nemlig en god rest..... Og det ville være surt

  SvarSlet
 26. Jeg havde nok, er ved kanterne

  SvarSlet