Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

tirsdag den 31. januar 2012

ENDELIG ...

kom Helga Isagers ny kollektion, som hun har givet navnet Bird Collection:Siden Fanø har jeg ventet på at kunne strikke denne, efter min smag utroligt flotte kjole:Jeg så Helga i den på Fanø, og hun er jo flot i næsten hvad som helst, men jeg tror også godt, at jeg kan gå an i denne model.

Begyndelsen til min udgave blev sat på pindene i går aftes. Jeg var censor i Vejle i går og da jeg kom hjem ved spisetid i går aftes lå Bird Collection og ventede på mig, og pindene blev øjeblikkelig sat i gang med den så længe ventede kjole.Min Raven kjole skal være mørkeblå og den bliver strikket i totrådet uld fra Holst garn i farven Navy Heather, som jeg synes er utrolig flot, sammen med en tråd alpaca 1 fra Isager i farve 11, som er mørk grå/blålig/blålilla-agtig.

Jeg synes denne blanding er meget fin. Garnet fra Holst afløser Isagers spinni, som originalen er lavet i. Originalen er strikket på p 4½, men selv om mit garn er en anelse tykkere end spinni, må jeg op på pind 5 for at få den opgivne strikkefasthed frem.

Og efter oplevelsen med den Geil'ske Undtagelse (med flere modeller, hvis jeg skal være helt ærlig) er jeg blevet næsten pedantisk med strikkefastheden og krydser fingrene for, at det virker.

Helga har også lavet en bluse efter denne skabelon, den ser sådan ud:


Den kan jeg absolut heller ikke stå for, og den kom på pindene i formiddags i farven Topaz fra Holst garn:


Sjælen har ro nu, og herfra skal der bare strikkes.

29 kommentarer:

 1. Hold da op sikke en masse du lynhurtigt fik gang i der :-) Glæder mig til at se hvordan det kommer til at se ud...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende. Ved du iøvrigt Marion, om andre end jeg har problemer med at kommentere på din blog? Jeg får en ordinær e-mail retur, hver gang jeg prøver, og jeg kan ikke gennemskue det?
   F.eks. ville jeg gerne have komplimenteret din søn med de fine bukser.

   Slet
 2. Sikke nogle smukke modeller :-) Glæder mig til at se dem tryllet frem hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lykke, ja, det glæder jeg mig også meget til.

   Slet
 3. Uha, der kom lige et par fristelser mere!

  SvarSlet
 4. Kære Kirsten
  De ser spændende ud, jeg er lige begyndt på Steed af Kim Hargreaves som du viste på din blog, det er en spændende blog du har, den giver mig god inspiration, jeg glæder mig til at se dem når de er færdige.
  Jeg har ingen blog. venligst Lykke fra ballum v. vadehavet

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt du ikke har en blog - jeg ville da gerne se din Hargreaves model - til gengæld har du så vadehavet - er det ikke skønt?

   Slet
 5. Ja nu kan du se jeg har forsøgt at få en blog derfor står der Lykkemus

  SvarSlet
 6. To fine Helga-modeller. Jeg kunne også godt finde på at strikke blusen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er superskøn. Jeg skal snart strikke lidt på min her til morgenkaffen.

   Slet
 7. Jeg har også købt Bird i dag og jeg må sige, at selv om Helgas modeller er meget længe undervejs, så er de altså også noget særligt. Jeg er også vild med kjolen, blusen, cardiganen, tørklædet, pulsvanterne og ja, det hele.
  Det er nogle lækre farver du har valgt og nogle skønne garner. Det bliver spændende at se begge dele, når de bliver færdige. Jeg har selv overvejet at anvende Holst garn i stedet for spinni, men er bange for om det bliver for kompakt, er spændt på at høre, hvad du synes om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du vist også bare i gang !? :-) Indtil videre synes jeg Holst garnet er fint til formålet - men jeg kan altså også rigtig godt tænke mig at prøve Spinni. Den har jeg hidtil kun brugt sammen med andet garn, men den er vist også super for sig selv.

   Slet
 8. Uha uha hvor du frister - det er virkelig en lækker bog, måske skulle man......

  Kh Jane

  SvarSlet
 9. Raven står også absolut øverst på min liste. Jeg får mit hæfte i næste uge, når jeg skal på workshop med Helga og så skal de findes garn til Raven.....
  Din ser skøn ud - gode farver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god fornøjelse på workshop. Hils Helga fra en blog-lænding.

   Slet
 10. Super fine ting du har på pindene , det bliver spændende at se , men det har du jo oss færdig inden længe ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg håber det bliver færdigt inden længe - men det skal også lige i kø hos de andre projekter, når nyhedens utålmodighed er stillet. Det første der vil blive færdigt her hos mig er Helgas Olive, som også bliver fin.

   Slet
 11. Smukke ting .. Jeg er især helt vild med den sidste bluse (den i topaz)
  god fornøjelse med det.
  mvh Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også meget til den - blusen.

   Slet
 12. Ih, altså, Kirsten, hvor kan jeg godt forstå du måtte slå op til begge modeller næsten samtidig! De er da simpelthen superflotte begge to.

  Jeg glæder mig meget til at se både kjole og bluse!

  Jeg må helt klart selv have The Bird Collection, men jeg prøver at være standhaftig og strikke mine igangværende modeller færdige før jeg køber hæftet!!! Jeg VIL være færdig med både Eng og Mig før jeg lader mig friste af nyt.......(problemet er at jeg har en rygrad som en regnorm hvad strikkefristelser angår!!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, en rigtig nørd kan jo godt forstå at man helst skal slå op til det hele SAMTIDIG!!!

   Jeg glæder mig sådan til at lave disse projekter, men jeg har jo også en lille bitte smule rygrad - så de skal i kø fra i morgen eller i overmorgen, og så bliver Helga Isagers Olive taget frem igen. Den er faktisk næsten færdig og ser ud til at blive smaddersød og klædelig.

   Men Lea, du må da have Helgas hæfte, før det bliver udsolgt. Hvad skal man egentlig med en rygrad???

   Slet
  2. Jeg er sikker på din Olive bliver supergod!!!

   Åh, åh, tror du ligefrem Helgas hæfte kan risikere at blive udsolgt......jamen, så har jeg jo et argument for at købe det nu! Rygrad eller ej :-)

   Slet
 13. Det er nogle rigtig smukke ting. Man bliver jo helt stresset af at læse blogs!! Der er jo så mange strikketøjer, man mangler at gå i gang med ..

  SvarSlet
 14. Ja, det er rigtigt - strikkepindene gløder i forvejen - og så kommer der hele tiden nye fristelser. Skønt.

  SvarSlet
 15. Rigtig flot kjole - den kan sikkert strikkes på maskine. Mon bogen kommer på biblioteket, for det er næsten den eneste, jeg synes kunne passe. Det er ud som om der er taget ud langs det midterste stykke på begge sider, sikkert god pasform.

  SvarSlet