Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

lørdag den 10. marts 2012

Gavstrik: årsmødet 2012

Torsdag aften lavede vi strikkeudstilling på biblioteket i Præstø. Fredag morgen gik toget så mod Vinderup i vestjylland, hvor Gavstrik's årsmøde 2012 blev afholdt på Rydhave Slots Ungdomsskole fredag, lørdag og søndag, den 2., 3., og 4. marts.

124 glade, strikkende kvinder mødtes denne weekend til foredrag, udflugt, workshops og festmiddag, der altsammen drejede sig om fibre og næsten foregik i fiberfeber med glødende pinde fra morgenkaffen til den sidste sjat rødvin var drukket lørdag nat.

Jeg elsker disse sammenkomster med de mange "søstre af garnet" som Irenes mand engang udtrykte det. Endnu engang blev det bekræftet, at den korteste vej mellem to mennesker må være strikketøjet.

Jeg har desværre ingen billeder fra det smukke Rydhave Slot, men jeg har taget billeder af det strikkeri, jeg fik med hjem.

Disse strikkeprøver er fra den første workshop, jeg deltog i. Her underviste Benthe Rønberg i det, der på svensk kaldes for "tryllestrik":"Trylle-strik" går ud på at strikke, så strikketøjets for- og bagside bliver forskellige og både for- og bagside kan være strikketøjets retside.

De to stribede prøver forvandles til disse, når de vendes om:På bagsiden bliver de vandrette striber nu lodrette (øverste prøve) og den stribede forside på den nederste prøve bliver til en ensfarvet bagside. Måske ikke rent trylleri, snarere en slags vævestrik, hvor mange masker tages løst af undervejs.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal bruge det til, men det var sjovt at prøve.

Min søndags-workshop blev ledet af Ida Christiansen og handlede om gobelin-strik. Den resulterede i disse strikkeprøver:


Jeg kendte gobelin-strik eller intarsia i forvejen. Det nye for mig var, at jeg lærte at holde orden i trådene undervejs, sådan at jeg nu skulle kunne strikke med mange farver i mange mønstre UDEN at filtre garnnøglerne sammen.

Hvis I, der læser dette, støder på Ida Christiansen, så prøv at studere hendes bluser nærmere: De er strikket uden opskrift, med 20-30 nøgler garn på en gang i de fineste farvespil og med en pasform, der udvikler sig undervejs, efterhånden som Ida strikker sig frem. Imponerende.

Det vil være rigtig dejligt, hvis det lykkes for Ida at lave en bog om sine unikke designs, så vi andre kan forsøge at gøre hende kunsten efter.

Jeg har også fået lidt andet godt med hjem:


F.eks. et vævestrik kompendium, som jeg måtte have, så jeg kan følge op på min gode vævestrik-erfaring fra arbejdet med Annette Danielsens Læsø. (Min Læsø er forresten næsten færdig, men jeg kan ikke sy den sammen før i april, fordi det ene ærme er på udstilling).

Lidt garn blev det også til. Jeg har aldrig prøvet at strikke en møbius, og det vil jeg prøve nu, så jeg købte dette lille kit:


Jeg skal også i gang med en halsedisse, men det er nu mest fordi jeg gerne ville prøve garnet. Berit Davidsen (som jeg købte vævestrik-kompendiet af) har også garn til salg. Hun havde noget ret tyndt uldgarn med, som så og føltes rigtig lækkert, så det måtte også med hjem:


Endelig lidt garn til en hue:


som jeg ikke kan finde opskriften på lige nu, og som jeg vist også har fortrudt.

Og sidst disse knapper med strik-betræk, som jeg glæder mig til en dag at sætte på en eller to ensfarvede cardigan'er.

Alt ialt en pragtfuld weekend.

6 kommentarer:

 1. Hvor må det være fedt at møde andre strikkere på den måde en hel weekend. Det lyder i hvert fald som om du har haft en rigtig god tur og sikke mange skønne ting du har med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en virkelig god tur. Du skulle prøve - jvf. Monaelisabeths kommentar nedenfor.

   Slet
 2. Skønt jeg har strikket i mange år, anede jeg ikke dette forum fandtes.
  Men det ved jeg nu, og har lige meldt mig ind :o)
  jeg drømmer om at lave en trøje i gobelin strik - de store felter er vildt flotte.
  fine ting (garn og teknikker) du har med dig hjem.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da dejligt, at du har meldt dig i Gavstrik. Du må straks reservere enten den første eller anden weekend i marts til at tage med på årsmødet 2013. Det skal afholdes på Lolland/Falster/Møn/Sydsjælland, og jeg skal faktisk være med til at arrangere det.

   Slet
 3. Kære Kirsten - garn i mange farver kan man ikke få for meget af. Man kan altid bruge det til et sjal, og dem kan man som bekendt helle ikke få for mange af. Tak for en hyggelig weekend. Jeg melder snart ud med strik i haven, der håber jeg du kan komme :) KH Karen-Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også på at kunne komme - og har iøvrigt været i haven i dag for første gang i år. Det er pragtfuldt.

   Slet