Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

søndag den 18. marts 2012

Opdatering: Gammel og nye strikkebøger

Først den gamle. Det drejer sig om Marianne Isager's bog med japansk inspireret strik, der udkom i 2007. Jeg havde ventet længe på den, men endte med at blive rigtig skuffet over en række modeller, som jeg syntes var kedelige og uinspirerende.

Forleden dag tog jeg den tilfældigvis ned fra hylden og begyndte at bladre i den. Nu, her i 2012, finder jeg så mindst et par modeller, som jeg har lyst til at strikke, f.eks. Sommer i Tokyo,

som jeg begyndte at strikke i sidste uge i uldgarn fra Holst i næsten de samme farver, som den originale model. Jeg har dog tænkt mig at skifte den øverste lyslilla farve ud med den mørk blå Navy Heather, som jeg er helt vild med for tiden.

Dernæst de nye strikkebøger. Først Grace Anna Farrow's The Fine Line, som jeg har haft kig på i nogle år,


og nu fandt med rabat under ophørsudsalg hos Butik Unik i Næstved her for et par uger siden. Der er så mange fine sjalsopskrifter i denne lille brochure - de viste er strikket i Isager's Alpaca 1, en tråd, som jeg elsker at strikke med.

De næste tre har jeg købt pga. inspirerende blog-indlæg, der fik mig til at mene, at jeg ikke kunne undvære disse små værker.

Amimono's home collection


troede jeg faktisk, jeg havde besluttet mig for IKKE at købe, for jeg er ikke til "home-strik". Men så skældte Ulla først hæftet huden fuld, hvorefter hun købte det og gav strik til at strikke fra det. Og dermed gjorde mig opmærksom på, at jeg også gerne vil strikke en "pølle" til sofaen.

Jeg skulle heller IKKE have haft Charlotte Tøndering's Bohemestrik. Men så var der en blog-lænding (jeg husker desværre ikke hvem) der skrev, at modellerne vandt ved et IRL-bekendtskab. Og nu tror jeg, jeg vil lave mindst et par stykker af disse bluser.

Nordiske Masker af Lone Gissel og Tine Rousing har jeg både lært at kende og forelsket mig i her i blog-land (her husker jeg heller ikke, hvor det præcist var):


Her findes nogle sjældent flotte og gennemarbejdede strik-modeller, der oser langt væk at kvalitet. Det er ikke modeller, der ryger på mine pinde efter et par minutters overvejelser, sådan som så meget andet gør. Det er modeller, der kræver meget af farvevalget, så dem skal jeg gå og tygge på i lang tid.

Men jeg skal nok få lavet bl.a. den jakke, der er vist ovenfor - men først og fremmest i kolde farver i blå-grå-lilla nuancer. Det bliver en udfordring.

Endelig har denne her været et MUST for mig, siden jeg hørte om den for få uger siden:


Hvem har ikke lyst til/behov for Sommerstrik nu? Jeg har i hvert fald, og lige så snart jeg har penge på kontoen igen, vil jeg i gang med denne kjole, som Annette Danielsen har kreeret. Jeg har planer om at lave den i Rasmillas yndlingsgarn i en havblå farve, og det glæder jeg mig meget til.

Og så kan jeg iøvrigt ikke lave meget andet lige for tiden end at sidde på en stol og strikke - jeg har nemlig forstuvet mit knæ efter at have væltet med en el-cykel - og det, kan jeg fortælle, er temmelig invaliderende.

Men måske godt for strikketøjet.

22 kommentarer:

 1. Dejlige indkøb du har gjort. Jeg har også købt sommerstrik, og er også vild med kjolen.
  Japan synes jeg også var en skuffelse og jeg har videresolgt den, men lige sommer i tokyo synes jeg nu er en dejlig bluse, og den bliver fin i de farver du beskriver. God bedring med knæet.

  SvarSlet
 2. Dejlige bøger du har købt. Sommer i Tokyo er en fin model - den har jeg også kig på. Jeg har bestilt Sommerstrik, så håber den kommer i næste uge:-)

  SvarSlet
 3. ØV Kirsten, rigtig god bedring - men så får du vel strikket lidt ekstra?

  Sommer i Tokyo er så smuk, så smuk - tror faktisk Gitte (kreativiteter) strikkede den engang. Den bliver forrygende i de farver og kan kun vinde ved udsigten til skift til den blå Heather :-)

  Jeg er nærmest gået helt i stå i forhold til strikkebøger - jeg har så meget jeg stadig gerne vil strikke i de gamle og kan simpelthen ikke rigtigt mande mig op til den store interesse for de nye - jeg tror, jeg lider af en slags udbrændthed på det punkt ;-) Men jeg er ret sikker på, det er en tilstand, der sikkert ikke varer særlig længe ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Dig og begrebet udbrændthed passer ikke sammen set fra mit verdenshjørne. Men med et krævede akupunkturstudie og en arbejdsdag iøvrigt, har din hjerne vel ikke bruge for ret mange flere nyheder.
   Så hvil du dig roligt med strik fra de gamle bøger - du kan låne mine, hvis du skulle komme til at mangle nogle af de pt. nyere i fremtiden.

   Slet
 4. Kan godt forstå du har fundet den gamle bog frem igen, for den model ser da bare for lækker ud. God bedring.

  SvarSlet
 5. AVS, det var da en kedelig måde at erhverve sig mere strikketid på, men heldigvis er du godt dækket ind med nye strikkerier. Rigtig god bedring med dit knæ :)

  SvarSlet
 6. For søren da Kirsten - det er da farligt sådan at vælte :-/
  Så må du jo bare sidde stille på din numse og passe dine strikkepinde. Glæder mig til at se hvad du kommer med af alle de lækkerier du lister op.

  SvarSlet
 7. Også jeg har engang haft fingre i de Japanske strikkerier uden at finde nogen jeg havde lyst til at kaste mig over. Men den der sommer i Tokyo ser da helt suveræn ud !
  Den glæder jeg mig til at følge. Det er også nogle flotte farver, du har valgt.
  Sommerstrik bogen kender jeg ikke - men er selv typen der elsker at købe/låne/kigge strikkebøger, og finde en masse opskrifter og inspiration. Kender du bogen 'Naturlig Strik'? den er jeg lige faldet over - fatal !
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona.
   Ja, jeg kender godt bogen Naturlig Strik. Det er også en af dem, jeg IKKE skal have - men nu bliver det måske dig, der viser mig, at jeg alligevel ikke kan undvære den.
   Skal du til at strikke fra den nu? der er masser af skønne modeller, som jeg gerne vil se mere til.

   Slet
 8. hej
  sikke en omgang med strikke bøger.. så keder du dig ikke på den her side af sommeren, eller hvad... men kan godt forstå at du ikke kunne lade være... ejg selv venter på min AD, sommerstrik... vente vente, det er også kjolen som skal på mine pinde når der er tid.. er ved at lave ufoer for tiden.. så glæder mig til at se den.
  have en god søndag.

  SvarSlet
 9. Dejligt med sådan en Bog/blog anmeldelse. Jeg synes også blogland er forfærdeligt inspirerende, så jeg har garn og projekter til alt for lang tid.
  God bedring med benet, og god strikkelyst.
  psst, den ser skøn ud din sommer i tokyo!

  SvarSlet
 10. Stakkels dig. Rigtig trælst med knæet - men måske gir det mere tid til strik. Sommer i tokyo har jeg strikket. En af mine ynglingstrøjer. Den nye ad bog skal jeg også have.........

  SvarSlet
 11. Skønne bøger, 2 af den skal også hjem til mig. Av for den da med benet, god bedring.

  SvarSlet
 12. Hvor uheldigt med dit knæ men held i uheld - det giver jo trods alt lidt mere tid til fordybelse :)
  Skønne bøger og skønt strik du har fået gang i - rigtig god bedring :))

  SvarSlet
 13. Hej allesammen.
  Nu er det så mig, der får at føle, at virtuel solidaritet også er næsten lægende. Tusind tak for jeres ønsker om god bedring med knæet - som går fremad, men smadderlangsomt, så nu må jeg humpe ind og strikke.
  Hilsen fra Kirsten i Præstø

  SvarSlet
 14. Du må meget gerne citere mig, men jeg vil sætte pris på at du gør det korrekt.
  Jeg købte hæftet , som jeg selv skriver på min blog, af egen fri vilje og uden at have kigget det igennem først. Det burde jeg have gjort.
  Det jeg klandre hæftet for er at der ud af 12 opskrifter er to vaskekludeopskrifter, en opskrift på et tørklæde som tidligere er udgivet, et barnevognstæppe som findes overalt i gratis versioner.
  Opskriften på tæppet er slet ikke i hæftet, men lagt ind som løsblad. Altså manglende korrektur.
  Det var hvad jeg skrev!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.

   Jeg har vist gjort dig vred. Det var min mening at være morsom. Jeg synes din kritik af hæftet var sjov. Jeg synes også, at du udviste god og morsom selvironi, da du begyndte at strikke fra hæftet alligevel. Så alt ialt har jeg gjort et humoristisk bekendtskab med home collection gennem din blog. Det var bare det, jeg forsøgte at henvise til.

   Hilsen Kirsten

   Slet
  2. Du gjorde mig ikke vred Kirsten. Jeg blev bare ærgerlig over at blive fejlciteret.

   Slet
  3. Jeg skal forsøge at være mere omhyggelig en anden gang - jeg glemmer ind imellem, at man ikke kan høre et tonefald eller se et smil, når man læser en skreven tekst. Der skulle også have været sådan en:-)

   Slet
 15. Av for pokker, Kirsten; det er ikke godt med dit knæ!!! Håber det går fremad - intet er så galt at det ikke er godt for noget, siger man jo, så nu kan du hygge dig med at strikke mens du sidder og passer på dit knæ!!!

  Skønne, skønne bøger du har købt!!! Jeg må da kigge efter den Marianne Isager bog på biblioteket for Sommer i Tokyo er da helt fantastisk!!! Wauw! Wauw! Wauw! Hold op, hvor jeg glæder mig til at se din udgave af den - og så kan biblioteket bare lige vove på ikke at have bogen hjemme!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lea.
   Det går fremad med knæet, men det går langsomt. I dag er jeg uden smertestillende medicin, og jeg håber at komme på arbejde på mandag. Det glæder jeg mig helt til, selv om det også er dejligt at få strikket. Jeg laver et indlæg om min Raven Kjole i løbet af dagen i dag.

   Slet
  2. Det glæder jeg mig meget til!!! Overvejer selv at slå op til Raven hver dag, men har ikke gjort det endnu - måske dit indlæg kan sparke mig igang :-) Men ellers hygger jeg mig jo med så mange andre modeller - og en skønne dag bliver det Ravens tur - før eller siden!

   Dejligt at høre det går fremad med knæet; men med al den "fin-mekanik" der er i sådan et knæ, skal du nok passe på et godt stykke tid endnu.....

   Slet