Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

tirsdag den 3. april 2012

Annette Danielsen: Læsø

Her ligger hun så, min Læsø:


Jeg faldt med et brag for Læsø på Fanø sidste år, da jeg under workshop med Annette Danielsen for første gang i mit liv strikkede vævestrik-mønstret Perlegrus.

Jeg købte mit garn til Læsø på stedet, hvor Annette havde garn med i forskellig farvekombinationer. Disse lækre grå farver - den ene lidt over i det blå - er jo næsten opfundet til mig, så jeg måtte bare have det. Alle tre tråde, der indgår, er Isager's Tvinni.

Den blev sat på pindene samme aften i det sommerhus, jeg boede i sammen med de gode koner fra min strikkeklub. Og her i april 2012 blev den altså færdig.

Vi går lige lidt tættere på mønstret:


Og så skal vi have "fruen" indeni:


Jeg synes den er blevet rigtig lækker, og jeg er meget glad for den. Den vil helt sikker få status af HOT i min sommergarderobe dette år. Den er både pæn, og så føles den så let og lækker at have på, at jeg tror den kommer til at hænge rigtig meget over mine skuldre.


Her vil den hænge godt.

MEN - dette evige "men". Strikkefastheden har narret mig igen. Jeg, der har strikket i næsten en menneskealder, har stadigvæk ikke fået helt ind under huden, at jeg strikker fastere end de fleste, og stort set altid SKAL gå et halvt pindenummer op i forhold til det, diverse strikkeopskrifter anbefaler.

Skal og skal. Min Læsø er strikket på p. 3½, som opskriften siger, og jeg er glad for den som den er. Jeg er, som jeg har skrevet i et tidligere blog-indlæg, fuldstændig betaget af, at man kan strikke sådan et fint stykke tekstil, som Læsø er. Men jeg vil også godt have en udgave, der er mere plads i.

I går nåede jeg så frem til, at min næste Læsø skal strikkes på pind 4 i disse farver:


Den grå er en Tvinni tweed, de to rødlilla er supersoft fra Holst i farverne Damask og French Lavender. Prøven her er strikket på p. 4 til mønstret og på p. 3 til retkanterne. Som det ses, må jeg mindst ned på p. 2½ for at få en pæn retkant, der passer til mønstret, hvis jeg laver grå kanter af Tvinni tweed - og det har jeg bestemt mig for.

Jeg er meget glad for min Læsø, jeg glæder mig til at få en til, jeg glæder mig til arbejdet med den, for jeg er vild med at strikke Perlegrus - MEN: jeg skal lige have en måneds tid, hvor der ikke ligger en undervejs-Læsø i mine strikkekurve. Jeg har brug for noget mere frihed til at slå flere projekter op.

Dog skal den nok komme på pindene, og jeg glæder mig faktisk allerede.

29 kommentarer:

 1. Det er virkelig en skøn trøje. Jeg er også meget begejstret for Perlegrus (selvom jeg endnu ikke har set mønsteret "in real life). Meget smukke farver, du vælger til din næste udgave.

  SvarSlet
 2. Den er super-supersmuk! Skønne farver du har valgt. Jeg er helt vild med den, så sådan én må jeg også have:-)

  SvarSlet
 3. Den hænger da fantastisk godt, havde ikke i bogen set fidusen med netop denne trøje, men den er da bare smuk!

  SvarSlet
 4. Wauw, Kirsten, hvor er den smuk! Virkelig et lækkert og smukt stykke strik! Og den klæder dig flot; farverne er gode og her kan jeg endnu engang se, hvor god modellen er med trekvart ærmer.

  Jeg havde ellers tænkt mig at lave lange ærmer i min, men jeg så Annette, der havde sin på til Fiberfesten, og hendes er ligesom din, med trekvart ærmer - og I ser begge skidegodt ud i jeres udgaver af Læsø! Ergo lærer jeg af de kloge og dropper ideen om de lange ærmer!! Modellen er meget friskere når der ikke er fuld længde på ærmerne (nå, ja, og så skal der jo heller ikke strikkes så langt; endnu en fordel, he, he...).

  Flotte farver du har valgt til din næste Læsø (ligner meget en af mine utallige farve/strikkeprøver inden jeg tog det endelige farvevalg) - kan godt forstå du gerne vil have endnu en Læsø. Det er fascinerende at man kan frembringe så smukt et stykke strik - perlegrus er i en klasse for sig, synes jeg!

  Ønsker dig rigtig god fornøjelse med dine næste projekter - og glæder mig til at se hvilke modeller du skal igang med - her i din strikketid mellem Læsø 1 og Læsø 2.

  SvarSlet
 5. Hold da op hvor er den smuk og den klder dig rigtig godt. Kan godt forstå at du skal have en til. Skønne farver du har valgt til den næste. Jeg har også garn liggende til en Læsø.

  SvarSlet
 6. Den er blevet utrolig god , og jeg syntes altså at den passer dig perfekt :-) Farverne du har valgt til din næste Læsø er jeg helt vild med .

  SvarSlet
 7. Den er da helt fantastisk, skønne, skønne farver og den sidder rigtig godt på dig, jeg synes ikke den ser ud til at være for lille.
  Farverne du har valgt til Læsø 2 er lige så smukke, du har vist et talent for at sætte farver sammen. Jeg glæder mig til at se mere, men kan godt forstå du har bruge for en pause og for at lave noget lidt andet.

  SvarSlet
 8. WAU, hvor er i skønne ;)
  Den er bare så fin.

  Du er en quinde der har mod på at strikke en mere.

  Yt

  SvarSlet
 9. Sej quinde skulle der have stået :)

  YT

  SvarSlet
 10. Jeg har været vild med perlegrus siden jeg prøvede at strikke det første gang. Af en eller anden grund er jeg ikke faldet for Læsø og jeg tror ærlig talt, det er fordi den er præsenteret i "beige" i bogen og hvis der er noget, jeg hader, så er det "beige" ;-)

  Men den er blevet aldeles skøn i de blå-grå farver og er superflot til dig. Måske jeg lige sku´ overveje ....?

  Rigtig god påske, Kirsten :-)

  SvarSlet
 11. Jeg mangler ord - den er så flot. Tillykke med den.

  SvarSlet
 12. Den er bare så flot din Læsø, med eller uden fruen i :O) elsker at læse din blog, du skriver så godt og underholdende og så er det jo herligt at se alt det smukke strik ;O)

  SvarSlet
 13. Hvor er den blevet super-flot og farverne spiller så smukt sammen. Din rosa / lilla udgave ser altså også smuk ud. Du er rigtig go' til det dér med farvekombinationer.

  SvarSlet
 14. hej
  jeg er solgt, den er så flot din trøje at ejg helt ville ønske at det var mig der havde lavet den og den bare lå og vente på jeg skulle bruge den... må altså se om jeg ikke en dag skal lave denne flotte trøje.. kan godt forstå at du er vild med den.

  glæder mig da til at se hvordan nr 2 kommer til at se ud.

  SvarSlet
 15. Nøj den er godt nok flot, rigtig flot arbejde, og den næste ser ud til at blive i rigtig flotte farver også, god ide med en lille pause :0)

  SvarSlet
 16. Din Læsø er blevet meget, meget smuk. Næsten en lille Chanel model. Den kommer straks på listen her hos mig.

  SvarSlet
 17. den er godt nok blevet rigtig flot, og vildt at du lige går igang med endnu en :-)

  SvarSlet
 18. Jeg kan godt forstå at du er glad for din Læsø, den er fantastisk smuk til dig og faverne klæder dig rigtig godt!
  Det ser også ud til at den har en perfekt pasform - flot arbejde :)))

  SvarSlet
 19. Uh ha da, som den er flot. Jeg har aldrig overvejet at strikke Læsø, men nu...efter jeg har set din. Men jeg kan ikke forstå, at du vil have den i en anden strikkefasthed? Den er da perfekt:-)

  SvarSlet
 20. Kære allesammen.
  Tusind tak for jeres kommentarer til Læsø, I ved jo allesammen, hvor dejligt det er, at blive bakket op/rost af andre nørder, og det har jeg selvfølgelig også været meget glad for.
  Der er mange af jer, der kommenterer Læsø's størrelse og mine tanker om strikkefasthed, og I kan ikke forstå jeg er utilfreds med pasformen.
  Det er jeg sådan set heller ikke så meget mere.

  Men sagen er, at jeg opdagede den var for lille, da jeg kom op til ærmegabet, hvor jeg afprøvede størrelsen igen. Herefter kunne jeg ikke følge opskriften længere, så ville jeg ikke have fået nok stof i rygstykket. Så min Læsø har ikke fået den flotte pasform, den kunne have fået, hvis jeg havde forudset dette. Det vil jeg forsøge at rette til den næste.

  Rigtig god påske til alle - forhåbentlig bliver der mange påskeoplevelser at følge her i blog-land.

  Mange hilsner Kirsten i Præstø

  SvarSlet
 21. Jamen altså! Den er virkelig blevet så elegant.

  Drømmer selv om en udgave i rødlige farver. Men strikkeprøver må der jo til, så man kan se, hvordan farverne træder frem.

  God Påske!

  SvarSlet
 22. Wauw hvor er den altså flot.
  Den er også på min to do liste.
  God påske.

  SvarSlet
 23. Hvor er det bare et flot stykke arbejde !
  en flot model, der klæder dig rigtig godt.
  Klassisk og stilfuld.
  De blå farver er flotte - og jeg tror den anden i den rødlige vil blive ligeså.
  Mange hilsener
  Mona

  SvarSlet
 24. Det er en fantastisk flot udgave af Læsø :)

  SvarSlet
 25. Hvor er den bare smuk, og jeg synes den passer dig flot, selvom den er fastere end forventet. Smukke farver du har valgt til begge versioner Læsø.

  SvarSlet
 26. Waaau hvor er den flot til dig ;-) Det ser svært ud det vævestrik, nu må mønsteret lige studeres. Glæder mig til at se den næste.

  SvarSlet
 27. Superflot Læsø - jeg tænkte også straks Chanel, da jeg så den. :-) .. du spurgte efter et billede af Cecilia-blusen "med fyld" ovre hos mig; det er der nu.
  kh. Marlene

  SvarSlet
 28. Hvor er den bare flot, ligner nemlig lige en Chanel-model, skønt mønster.

  SvarSlet
 29. jamen skønt at se den færdig, flot - og glad for at se at du allerede nu planlægger at lave den i ny farve kombination - så kan det ikke ha været så slemt med vævestrikkeriet.

  SvarSlet