Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

tirsdag den 27. september 2011

Den korteste vej ...

Den korteste vej mellem to kvinder er et strikketøj. Igen blev det bekræftet på Fanø, som fire trætte medlemmer af Præstø-strikken her kom hjem fra i går aftes:


Der sker noget mellem mennesker, der deler en passion. Det, der gør mig høj på Fanø gang efter gang, er den næsten totale mangel på afstand mellem mennesker, der er hinanden fuldstændig fremmede - altså bortset fra det strikkede tøj i deres påklædning og strikketøjet i deres hænder. Jeg elsker den tætte menneskelige kontakt. Tak for den allesammen og på gensyn i 2013.

Og så ".. sku' man da vær' et skarn, hvis man ik' fik købt sig no-o-get garn!", som Trine skriver i Gavstriks årsmødesang (mel: Sikken voldsom trængsel og alarm). Mine samlede indkøb, som ryddede sparebøssen og lidt til, ses her:


Det startede forholdsvis blidt lørdag formiddag - efter et skønt møde med Lene Strikkeheks og hendes strikkesøstre uden for forsamlingshuset i Sønderho - med Lisa Renners bog Close og det her, som jeg købte i Bindestuens bod:


Kvinden, der passede boden, var iført Ellen Holms Edith, strikket i denne garnkvalitet, og den var simpelthen så flot, at jeg må strikke den og eje den. Så nu ligger garnet her og venter.

Det kan godt komme til at vente et stykke tid, for så kom jeg til workshop med Annette Danielsen. Jeg havde bogen "Kunsten at strikke en Ø" med hjemmefra, og nu fik jeg så lejlighed til at strikke nogle prøver fra disse flotte designs. Jeg fik strikket en:


og så var jeg fuldstændig solgt til "Læsø", som ligger på bordet og sidder på pinden her:


Jeg kan næsten ikke slippe den, men jeg har altså noget andet der skal laves færdigt først, så fra i morgen, hvor min hverdag begynder igen, må Læsø vige pladsen for andre produkter i ca. en uges tid. Men i aften vil jeg nyde Læsø - hele aftenen.

Jeg har også hjembragt Annettes bog "Strik en stund" og "Hattedamer". Og så fortalte hun mig, at "No. 11, 12, 13 osv." udkommer i oktober måned - igen noget at glæde sig til. Er det ikke dejligt?

Men ikke nok med det, for jeg var jo også til workshop om søndagen, denne gang bestyret af Charlotte Tøndering, der præsenterede nogle for mig nye materialer og mønstre/teknikker, f.eks. disse krydsede masker:


og denne materialekombination, der skal i vaskemaskinen og valkes:


Her blander Charlotte Tøndering et japansk garn, der består af silke, bomuld og hør og højlandsgarn, og strikker et tørklæde med tern som prøven viser. Efter strikning skal tråde af højlandsgarn på bagsiden klippes op, og så skal tørklædet vaskes og valkes. Jeg synes det er så flot, og nu skal jeg lave det i disse farver, idet jeg kunne blande det japanske garn med mit eget højlandsgarn, farve "Crocus", som jeg har stående i reolen:


Ser det ikke ud til at blive flot?

Jeg kunne heller ikke stå for det her japanske garn, der består af silke og mohair:


Jeg ved ikke hvad jeg skal lave af det, måske en udgave af Edith, hvilket jeg tror kan blive flot, men det må tiden vise. Jeg skal nok få det brugt, det er en superskøn kvalitet.

Mine sidste køb var dette Alpaca 2 fra Marianne Isager, som jeg har tænkt mig at bruge, strikket sammen med mit eget mørkeblå uldgarn til Annette Danielsens "Eskildsø":


Og rosinen i pølseenden var et bundt grålilla garn til et par skønne halvhandsker med snoninger fra Else Schjellerup. Jeg har et billede af det, men nu driller computeren, og jeg kan ikke finde ud af at sætte det ind. Det er måske et vink om, at indlægget her (forlængst) er blevet langt nok.

En sidste ting skal dog skrives. Jeg stødte nemlig ind i Helga Isager, der bar en strikket kjole fra hendes kommende Amimono kollektion. Jeg tror aldrig jeg har set noget, som jeg syntes var så flot og så enkelt. Hun udgiver kollektionen i en Amimono-booklet sidst på året.

Så nu skal jeg lige have strikket noget færdigt og i gang, for den kjole vil hænge på mine strikkepinde, så snart lejlighed opstår.

11 kommentarer:

 1. Sikke en masse lækkert garn du har købt dig. Tror min pengepung er glad for jeg ikke var på Fanø :)

  SvarSlet
 2. Åh, nogle fede indkøb du har gjort!!! Jeg glæder mig SÅ meget til at se det lækre garn på dine pinde.

  Og så er der jo også noget at se frem til med de kommende bog-udgivelser du nævner. Glæder mig meget til at se Helga Isager-kjolen...... Strikkjoler er jo uundværlige!!!

  God fornøjelse med din No. 1; jeg venter spændt!

  SvarSlet
 3. Tak for et dejligt inspirerende indlæg.
  Du har fået strikket flotte prøver og købt mange spændende garner.
  Jeg fandt ikke det store udvalg af de japanske garner nogen steder, så jeg tænker, at du købte det på dine workshops.
  Jeg må ind til Tøndering Strik og se og føle rigtigt på dem snarest.

  SvarSlet
 4. Man mærker på dit indlæg, hvor dejlig en tur du må har haft! Og hvilke vidunderlige indkøb du har gjort. Tillykke med dem - og god arbejdslyst til alle dine kommende 'Fanø'-projekter :-) Glæder mig til at følge, hvordan de kommer til live på dine pinde.
  .. Jeg vil også til Fanø..

  SvarSlet
 5. Sikke meget lækker garn du har fået med hjem. Glæder mig til at følge med i projekterne :-)spændende med HI`s nye bog.
  God aften
  Majbritt

  SvarSlet
 6. Det er nogle flotte garner du har fået på Fanø..
  og bogen om at strikke en Ø må jeg da vist have fat i .
  (kunne ikke finde den på biblio - men den er nok for ny ?)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 7. Hold da op for en lækker bunke indkøb, du har fået gjort!

  Meget hyggeligt at hilse på dig sammen med Strikkeheksen.

  Charlotte Tønderings ternede tørklæde er bare så lækkert!

  SvarSlet
 8. Hej Kirsten, opsparringen er også startet her hos mig. Man kan ikke tage til Fanø på smalhals, det skal leves helt ud! og sikken noget skønt garn. Jeg er ligesom dig, vil med Annette D's designs. Dejligt at hører at flere opskrifter er på vej.

  SvarSlet
 9. Super hyggeligt at hilse på dig (mere end en gang) :o)

  Sikke da en masse dejligt garn du fik købt!!
  Det er da lige til lidt tid der ;-)

  SvarSlet
 10. Sikke da nogle skønne ting du fik hjembragt!
  Jeg synes også at noget af det bedste ved Fanø, var at man kunne strikke når- og hvor-som-helst uden at der var nogen der løftede et øjenbryn ;-)

  SvarSlet
 11. Hold nu op en masse lækre køb og projekter ;O) Jeg sidder lige så stille og misunder dig alle de lækre garner (misunder på den gode måde).
  Jeg skal da love for at du har gang i en masse ;O)
  Er det AD der kommer med ny bog igen??

  SvarSlet