Bloggen her skal være min strikke-dagbog - et stykke historie til mig selv - som jeg meget gerne deler med andre.

søndag den 15. januar 2012

Det tog sin tid

Men den blev da færdig til sidst. Det tog sin tid, bl.a. fordi jeg har strikket det meste af overdelen to gange. Den første version, jeg lavede blev for lille, både for kort og for snæver. Den anden version, som jeg har tænkt mig at beholde, ser sådan ud:


Den er stadigvæk lige kropsnær nok. Men det skulle gerne jævne sig i løbet af denne måned. December var hård ved min slankekur, og jeg har ikke helt fået sat den på skinner igen her i januar.
Jeg håber og tror, at den er lidt pænere til mig første februar. Men jeg tror under alle omstændigheder, at jeg bliver glad for den. Det er skønt at have en strikket kjole på, og nu skal jeg ud og lede efter røde strømer, der passer til den.Jeg har jo lavet opskriften selv, idet jeg forsøgte at kopiere de kjoler fra Femina, jeg viste i mit sidste indlæg. Jeg har målt mig frem på kjolen Karla, som jeg strikkede sidste år, og ellers prøvet den undervejs for resten. Og det kan jo lade sig gøre, men jeg glæder mig nu til at strikke efter en (af en anden) gennemarbejdet opskrift igen. Det er nu mere behageligt.


Farven synes jeg forresten stadigvæk er flot. Jeg har "lavet" den ved at blande en tråd knaldrød, totrådet uldgarn fra Holst Garn med en tråd grå Isager Alpaca 1.  Jeg er meget glad for den kombination af garner, og det bliver helt sikker ikke sidste gang jeg bruger den.

Og så forresten: kjolen er strikket uden een eneste vrangmaske! Jeg har iøvrigt taget noter under hele strikkeprocessen, så jeg kan lave en opskrift eller genbruge den ved en anden lejlighed. Hvis der er nogen, der gerne vil have den, så lad mig det vide.

21 kommentarer:

 1. Jeg synes nu ikke den ser for kropsnær ud - den er pæn til dig.

  SvarSlet
 2. Jeg synes den er vildt flot og du har også figur til den. Jeg vil rigtig gerne have en opskrift, hvis du skriver en. Det er en meget smuk kjole.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Uldbegavet. Hvis du giver mig din E-mail adresse, skal jeg sende dig en opskrift, når jeg får den skrevet ren. Tak iøvrigt for rosen til kjolen, det luner.

   Slet
 3. Nørhj - hvor er den flot - og det er du også. Der er ingen grund til at lede efter røde strømper - det ser knaldgodt ud med sorte strømper og bælte.
  Det med kiloerne er du jo godt i gang med, så mon ikke den snart kommer til at sidde som du synes at den skal?

  SvarSlet
 4. Rigtig flot arbejde og fantastisk farve - godt gået eller strikket :0)
  Jeg synes også det ser elegant ud med sorte strømper, med røde ville være "frækt"!

  SvarSlet
 5. FLOT!

  Sådanne kjoler må ikke være for løse. Du ser knaldgodt ud i den!

  SvarSlet
 6. Den er altså rigtig flot til dig den kjole - virkelig sød kjole..... Hvis du laver en opskrift, som du gerne vil dele, så vil jeg gerne have den - leder altid efter søde kjoler :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej også til dig.
   Som jeg svarede Uldbegavet: hvis du sender mig din e-mail adresse, så skal jeg sende dig en opskrift i løbet af ugen. Jeg kan nemlig ikke finde ud af at lægge opskrifter ind på en gadget her på bloggen - ærgerligt nok.
   Hilsen Kirsten

   Slet
 7. Hvor er det godt gået! Super sejt selv at passe kjolen til og jeg synes den er rigtig pæn til dig :-)

  SvarSlet
 8. Den passer perfekt til dig og det der med at det har taget lang tid at strikke den .... hummm det er vist kun dig selv der syntes ... jeg mener nu der er masser af fart på dine strikkepinde :-) Skøn kjole :-)

  SvarSlet
 9. hej
  sikke en flot kjole du har fået lavet... og syntes den er super sød til dig. ville ønske at min krop var til kjoler for den er rigtig fin...
  vi må da se den på igen når der kommet styr på kosten igen...

  SvarSlet
 10. wau .... kirsten, den er bare blevet flot. Du ser hamrende godt ud ;O)

  SvarSlet
 11. Wauw, din kjole er superflot. Jeg synes den sidder godt på dig; det er bestemt ikke altid en mindre kropsnær kjole virker mere slankende end en kropsnær - nogle gange synes jeg ihvertfald at jeg ser større ud i en løs model.

  Men uanset hvad så er jeg sikker på at du også ser godt ud i den flotte kjole i februar :-) og marts og april og.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker for kommentar og tillid til både februar, marts mm Det var iøvrigt på din blog, det gik op for mig, at man nu kan svare hver enkelt kommentar. Det er jo fedt.

   Slet
 12. For mig at se er det en meget vellykket kjole, der sidder rigtig flot.
  Også farven er lige i skabet ! Det giver en god effekt at blande garnerne, ser det ud til.
  Tillykke med den :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 13. Ja, den er utrolig flot til dig Kirsten og også en meget smuk farvekombination :-) Jeg er også helt vild med alpaca-uld-blandingen - det bliver så lækkert :-)

  Pyh - alting arter sig vist alligevel til det bedste. Tak for din hilsen og rigtig godt nytår til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Ja, det var en helt lettelse at se indlægget på din blog. Skønt.

   Slet
 14. Hej Allesammen.
  Tusind tak for komplimenterne til min kjole. Det er dejligt at have fået den færdig, og jeg er nu i gang med alle de andre projekter, som kjolen fortrængte. Det er en stor fornøjelse for mig at vende tilbage til dem, og der følger snart nogle flere blog-indlæg, for de fleste af projekterne har jo været mere eller mindre færdige.
  Så vi ses snart igen både på jeres og min blog.
  Mange hilsner Kirsten

  SvarSlet
 15. Det er en spændende blog du har. Jeg syntes også det er noget flot strik du har lavet til dig selv. Det gir inspiration. Jeg vil følge din blog fremover. Du glæder mig hvis du også vil se hvad jeg har lavet. Ligenu er jeg igang med en trøje af Vivian Høxbro. Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil meget gerne se, hvad du laver, og hvis jeg ikke har sat dig på min liste, vil jeg gøre det med det samme. Velkommen hertil.

   Slet
 16. Hvor er den en fantastisk kjole du har strikket.
  Den er bare kanon flot til dig og lige min ynglingsfarve.
  Jeg vil også gerne tikke en kopi hvis det er muligt.
  KH Anja

  SvarSlet